Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500 Kč a máte dopravu ZDARMA
  1. Úvod
  2. Veselé gumy
  3. IWAKO - Věneček

IWAKO - Věneček

Věneček od japonské firmy IWAKO. Jde o puzzle figurky, které slouží ke gumování. Jedna z mnoha figurek, v tomto případě cukrovinek, které vynikají svo... celý popis
Dostupnost
Skladem 1 ks
29 Kč
24 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:00037
Výrobce:IWAKO
Materiál:pryž
Výška:18 mm
Šířka:29 mm
Hloubka:29 mm
Kód produktu:ER-BDES085
Hmotnost:7 g
Podobné produkty
  • Novinka
IWAKO - Žirafa
29 Kč
24 Kč bez DPH
29 Kč
24 Kč bez DPH
Skladem 1 ks
ks
  • Novinka
IWAKO - Pistole (revolver)
29 Kč
24 Kč bez DPH
29 Kč
24 Kč bez DPH
Skladem 1 ks
ks
  • Novinka
IWAKO - Brambora
29 Kč
24 Kč bez DPH
29 Kč
24 Kč bez DPH
Skladem 1 ks
ks
Kompletní specifikace

Věneček od japonské firmy IWAKO. Jde o puzzle figurky, které slouží ke gumování. Jedna z mnoha figurek, v tomto případě cukrovinek, které vynikají svojí kvalitou, tedy jak gumováním, tak i provedením v každém jemném detailu. Milují je nejen děti, jsou často sběratelskými předměty. Jsou krásné, barevné, tvarově v detailu špičkově zpracované, zkrátka japonská kvalita. 

Základem krému je vanilkový puding vylepšený několika žloutky a kouskem másla. Doporučuji připravit předem, dobře vychladit a před plněním našlehat do krémové konzistence. 

 

Recept, cca. 35 - 40 věnečků


Žloutkový krém:
500 ml mléka
4 žloutky
100 g cukru krupice
2 sáčky vanilkového pudingu
1 lžička vanilkového extraktu (ne aroma) nebo vanilkový lusk
100 g másla

Trochu mléka odlijte do hrnku, rozmíchejte v něm pudingový prášek a rozšlehejte žloutky. Zbytek mléka přiveďte na mírném ohni k varu. Přilijte trochu horkého mléka do hrnečku s pudingem a žloutky a promíchejte. Pak vlijte zpět do hrnce a za stálého míchaní nechte chvilku povařit.
Odstavte a vmíchejte cukr, následně i máslo a dobře promícháme. Přelijte do mísy a zakryjte folií. Tu položte přímo na horký puding, nebude se tak na folii srážet voda. Dejte chladit do lednice nejlépe přes noc. Pro urychlení je možné chladit i v mrazáku :)

Odpalované těsto (cca 35-40 věnečků nebo cca 70 mini věnečků):
250 ml vody
špetka soli
100 g másla
200 g hladké mouky
6 menších vajec (použila jsem velikost M)

Troubu předehřejte na 200 stupňů, plechy si vyložte pečícím papírem.
Vodu dejte do kastrolu a přiveďte k varu. Přidejte sůl a máslo a znovu přiveďte k varu. Najednou vsypte prosátou mouku, snižte teplotu a míchejte, dokud těsto není hladké a nelepí se na dno a stěny kastrolu. Míchejte asi 2 - 3 minuty, až se na dně začne tvořit bílý povlak.

Těsto přendejte do mísy a zvolna míchejte do mírného zchladnutí. Do vlažné hmoty postupně vmíchejte vejce, jedno po druhém, můžete použít šlehač nebo robot. Každé vajíčko dobře zapracujte, než přidáte další. Protože velikost vajec se docela liší, jejich konečný počet nechám na Vašem posouzení. Těsto nesmí být moc řídké, proto pokud se Vám po 5 vejci zdá konzistence těsta tak akorát, šesté vejce vynechejte.

Těsto přendejte do sáčku s řezanou trubičkou a na plechy vyložené pečícím papírem nastříkejte věnečky požadované velikosti. Já jsem dělala mini věnečky (průměr cca 4 cm), ale klidně si udělejte ty klasické jako z cukrárny (průměr cca 8 cm). Věnečky stříkejte dále od sebe, při pečení se jejich objem zvětší.

Dejte péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na 20 - 30 minut. Zpočátku pečení neotevírejte troubu. Délka pečení závisí na velikosti věnečků. Pokud pečete ty klasicky velké, po 20 minutách snižte teplotu na 160 stupňů a ještě dalších 10 minut a dopékejte. Věnečky by po upečení měly znít dutě a v dlaních "chrastit". 

Dokončení věnečků

Vychladlé věnečky vodorovně rozkrojte, nejlépe to jde vroubkovaným nožem. Vychlazený krém našlehejte do krémova a přendejte do sáčku se zdobící trubičkou. Já jsem použila řezanou trubičku s malými zoubky, klidně ale použijte i hladkou.

Krém nastříkejte na spodní část věnečku a přiklopte druhou části. Dejte chladit do lednice. Před servírováním věnečky pocukrujte.
 
Věnečky i všechny zákusky z odpalované těsto jsou nejlepší pár hodin po naplnění nebo hned druhý den. Při delším skladování hodně zvlhnou a změknou.
 
Zdroj: vikendovepeceni.cz
Zboží zařazeno v kategoriích

Potřebujete poradit?

Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 30 dní.
Doprava a platba

Platební metody

       

Doprava

        

Instagram

Navštivte nás na Instagramu

Kontakty
Logo
papergiraffe s.r.o.
Zákaznická podpora
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz